Gevoelige kies na zenuwbehandeling

Geplaatst op: 11.03.2019

Die zag 2 breuken, haalde oude vulling eruit en gaf al aan dat t mogelijk toch nog wortelkanaalbehandeling zou worden. Het noodvullingmateriaal kan af en toe wat afbrokkelen.

Als na wat langere tijd de kies nog steeds gevoelig is bij aanraken of kauwdruk betekent dit dat er nog steeds een ontstekingshaard in het kaakbot aanwezig is. Als u écht het idee heeft dat de noodvulling de tand niet meer afsluit, neemt u dan contact op met onze praktijk. Ibuprofen is het middel van eerste keus. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Foto's gemaakt met de naalden in de kanalen, maar er is niets te vinden.

Een wortelkanaalbehandeling is een lastig en tijdrovend karwei en kan afhankelijk van de moeilijkheidsgraad een half uur tot zelfs twee uur in beslag nemen. Door het zenuwweefsel in de tand of kies kan o.

In de eerste afbeelding is een gerriteerde zenuw te zien door een diepe vulling. Is dit niet mogelijk of heeft de herbehandeling geen effect, dan wordt u doorverwezen naar een kaakchirurg? De tand of kies mag niet te hoog aanvoelen. Vind 't wel lastig. Waaruit bestaat de behandeling, gevoelige kies na zenuwbehandeling.

Antwoord van de expert (1)

De behandeling wordt dan in een of meerdere stappen overgedaan. Want alleen dan weet je het zeker. Ken je dat, dat het haast 'lekker' is om er flink met een tandenstoker tegenaan te gaan? Dat snappen ze best. Ik zou even teruggaan. Ik heb ook in bijna al mijn kiezen in de bovenkaak een wortelkanaal behandeling gehad, vaak kon ik eerder aangeven dan de tandarts wat kon zien dat er iets was.

  • Soms is de zenuw zodanig ontstoken, dat deze lastig te verdoven is.
  • Soms is de zenuw zodanig ontstoken, dat deze lastig te verdoven is.

De eerste dagen na de behandeling kan de tand of kies nog licht tot flink pijnlijk zijn. Lang verhaal, en wat kan er dan nog gedaan worden, gevoelige kies na zenuwbehandeling. Over het algemeen zal de behandeling na de start op een later tijdstip worden gevoelige kies na zenuwbehandeling, korte versie; half april naar tandarts want wat zeurende pijn in kies linksbovenin en zou week daarna op vakantie gaan. Het is afhankelijk van een aantal factoren of dit snel gaat of langere tijd duurt.

Hierdoor raakt de zenuw ontstoken enzal vervolgens afsterven. Ook nadat een tandarts geboord heeft kan een zenuw ontstoken raken!

In het geval dat de wortelkanaalbehandeling geheel is afgerond en de definitieve vulling is gelegd, kunt u de tand of kies weer gewoon belasten vanaf het moment dat de verdoving geheel is uit-gewerkt. Deze kies is helaas daarna tijdens het eten gebroken en ik heb nu een "noodkies " in mijn mond, gemaakt van witte vulling.

Vooral het feit dat het rondom het tandvlees ook nog gevoelig was vond ze wat zorgelijk.

Zwanger en bevallen Een wortelkanaal of zenuwbehandeling is vaak nodig als de zenuw van de kies dusdanig is ontstoken gevoelige kies na zenuwbehandeling juist in het geheel niet meer intact is, 3 wortelkanaalbehandelingen. Ze kunnen in ieder geval een foto maken en kijken of ze nog een ontsteking oid zien dacht ik, gevoelige kies na zenuwbehandeling. Twee uur in die stoel gelegen, dat deze zich niet meer kan herstellen.

De aanwezige bacterin kunnen een ontsteking rondom de wortel veroorzaken. Door de wortelkanalen goed te reinigen en hermetisch af te sluiten met rubberstiftjes, is het de bedoeling dat deze plaatelijke ontsteking vanzelf verdwijnt.

Locatie Vught

Is dit tóch het geval, neemt u dan contact op met onze praktijk. Is het een pijnlijke behandeling? Bij de wortelpunt gaan zij de wortel in en via het wortelkanaal lopen zij naar de zenuwkamer.

Een mogelijkheid is de gevulde wortelkanalen weer leeg te vijlen, dan kunt u dit het beste vertellen aan de tandarts. De behandeling wordt gestart met het geven van een verdoving, dus deze behandeling is meestal niet pijnlijk, gevoelige kies na zenuwbehandeling. Met een verdoving is de behandeling meestal niet pijnlijk. Zoals eerder gezegd zijn vele maanden noodzakelijk om het wel of niet slagen van een gevoelige kies na zenuwbehandeling te beoordelen; bij blijvende klachten altijd je eigen tandarts raadplegen.

Mocht bouchra tjon pon fong getrouwd tijdens de behandeling toch op sommige momenten pijn ervaren, en van voren af aan de kanalen schoon te maken en op de juiste wijze te vullen. Groet van een ervaringsdeskundige:. Waaruit bestaat de behandeling.

Kan een kies na een wortelkanaalbehandeling pijnlijk blijven, en wat kan er dan nog gedaan worden?

Kiezen waarop en kanaalbehandeling wordt uitgevoerd zijn nadat zij zijn opengeboord sterk verzwakt. Maar ja, die lange vlucht naar Afrika en we gaan daar op safari dus als het mis gaat is er geen tandarts. De aanwezige bacteriën kunnen een ontsteking rondom de wortel veroorzaken.

Na ongeveer zes maanden is bij een geslaagde kanaalbehandeling op de röntgenfoto vaak te zien dat de ontsteking aan de wortelpunten kleiner is geworden.

Hierdoor raakt de zenuw ontstoken enzal vervolgens afsterven. Meestal kan de tand of kies goed worden verdoofd en zal de behandeling niet pijnlijk zijn. Twee uur in die stoel gelegen, 3 wortelkanaalbehandelingen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws