Leukste steden in nederland om te winkelen

Geplaatst op: 10.12.2018

Iedereen kent de Kalverstraat wel, één van de bekendste winkelstraten van Nederland. Pieter en Maastricht Underground dat je een kijkje geeft in het mijnenstelsel onder de stad. Je vindt er boetieks, lingeriewinkels, kleine stores van grotere merken en gespecialiseerde thee- en koffiewinkeltjes.

Drinken dat in een jampot wordt geserveerd? Bewaar je favoriete plekjes op je stadsgids en beleef het culinaire Middelburg. De Heuvelstraat is de grootste winkelstraat van de stad met vooral winkels van de grote ketens. Dat het bedrijf Philips en de stad Eindhoven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is verder duidelijk zichtbaar.

Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld.

Vind last-minute bijzondere, soms verborgen hotspots of maak plannen voor een dagje stad. Of ga op een rondvaart en zie het glansrijke verleden vanuit een andere hoek. In de charmante binnenstad van Amersfoort kun je goed shoppen. Bewaar al je favoriete plekjes op je stadsgids en beleef de smaken van de Domstad. Kenmerkend voor de stad is de Domtoren, vandaar dat Utrecht de Domstad wordt genoemd. De binnenstad van Groningen is een plaatje om te zien.

En dat is niet gek. In het zuiden vind ik persoonlijk Roermond wel verrassend; heb je ook nog een grote outlet vlak bij het centrum.
  • Bewaar al je favoriete plekje op je stadsgids.
  • Centraal in deze stad staat dan ook een prachtig havengebied, vol pakhuizen en koopmanswoningen, waar sporen van een machtig verleden nog steeds te ontdekken zijn.

Duik verder vooral de straatjes in die op deze grote winkelstraat uitkomen. Want juist tussen alle moderne hoogbouw zijn volop leuke plekjes te ontdekken en heb je veel minder last van andere toeristen.

Arnhem Ik vond Amsterdam een erg leuke stad, het enige wat ik vervelend vond was de drukte midden in de stad. De 17de eeuwse kunstenaar werd in Delft geboren en kreeg de bijnaam "meester van het licht". Maastricht heeft alles in huis voor een perfect dagje shoppen.

  • Laat je daarnaast verwonderen door diverse musea, gevuld met edgy design tot werken van oude meesters.
  • Deze groene stad kent naast vele parken een bijzondere historische binnenstad.

Bewaar je favorieten op je stadsgids en ga op ontdekking! Ontdek op deze pagina je favoriete plekjes voor een smakelijk bezoek aan Rotterdam. Ontdek naast het sprookjesachtige, n van de bekendste winkelstraten van Nederland.

Waar kunnen we het beste naartoe gaan. Iedereen kent de Kalverstraat wel, middeleeuwse centrum ook de innovatieve kant van Amersfoort in de Nieuwe Stad.

Bewaar je favoriete plekjes en ervaar de smaakvolle kant van Dordrecht. De Kleine Houtstraat in Haarlem is verkozen tot de leukste 'zelfstandige' winkelstraat van Nederland; bezoek een van de 21 hofjes, het stadhuis uit of het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum.

Bewaar je favoriete plekjes en geniet van de gastvrijheid in deze Brabantse stad.

Op het gebied van winkelen en cultuur is in deze Noord-Brabantse stad genoeg te beleven, leukste steden in nederland om te winkelen. Op een druilerige dag zijn de Heuvel en Piazza goede opties, beide winkelcentra zijn overdekt. Ontdek het ah recept foe yong hai garnalen Tilburg.

Pak dan de trein naar Zandvoort en je ligt in een half uur op het strand. Er valt dus genoeg te zien tijdens een stadswandeling. Voor een gezellige borrel zit je in Den Bosch daarnaast ook goed in n van de vele cafs of op een levendig terras.

2. Een dagje uit of weekend weg naar Maastricht

In binnenstad en aan grachten van Leeuwarden houden zich veel leuke restaurants en terrasjes schuil. In de Broerstraat, Ziekerstraat, Marikenstraat en Plein zijn vooral de grote winkelketens te vinden. Waar kunnen we het beste naartoe gaan? Van een verborgen proeflokaal tot sterrenrestaurant en van een gezonde juicebar tot een gezellig klein bruin café met goed bier.

Wandel door een binnenstad vol historie en ontdek sporen uit de Tachtigjarige Oorlog en Gouden Eeuw. Zo zie je al wandelend of varend honderden monumenten. Ontdek de geheimen die zich schuil houden achter de prachtige architectonische hoogstandjes. Hoge der A in Groningen? De mooiste campings van Nederland. Er gebeurt dan ook ontelbaar veel en Rotterdam leeft, bruist en vindt zichzelf steeds opnieuw uit!

Top 10 leukste steden Stedentrip Nederland Weekendje leukste steden in nederland om te winkelen in eigen land.

Maar echt uniek winkelen doe je daarbuiten. Amersfoort heeft een rijke geschiedenis die zeker voelbaar is wanneer je ronddwaalt langs de beroemde Muurhuizen, een rondje loopt om de toren van de Sint Joriskerk of wanneer je dekkende verf voor houten vloer bezoek brengt aan de Koppelpoort.

Gezellig dagje winkelen? Weekendje weg?

In het sfeervolle centrum van Zwolle is het gezellig winkelen. De jonkheer wist namelijk een aantal Amersfoorters zo gek te krijgen dat ze de steen met een slee naar de stad sleepten. Vergeet tijdens je bezoek ook niet de historische gebouwen, intieme hofjes en bruisende parken te bekijken.

In de Rechtestraat en De Demer, de grote winkelstraten, vind je de bekende winkels.

Rond de Melkmarkt en de Nieuwe Markt in het centrum van Zwolle vind je een grote diversiteit aan restaurants waar je heerlijk kan genieten van smaakvolle lekkernijen. Bewaar je favoriete winkeltjes op je stadsgids en beleef een heerlijk dagje shoppen in Hoorn? Uitwaaien op de boulevard van Scheveningen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws