Wat is de steekmaat van mijn auto

Geplaatst op: 10.03.2019

Is het naafgat in de nieuwe velg kleiner dan wat je nodig hebt, dan past de velg niet op de auto. Bij 3-gaats velgen is dat: Hallo ik heb velgen 4× et40 8j 17inch.

Want mijn 17ers zijn aan het scheuren. Als de bandenmaat verkeerd is dan kan de omtrek van de band veranderen. Wat is de ET-waarde bij een velg De ET-waarde bepaald hoe ver de velg naar binnen of naar buiten steekt ten opzichte van de wielkast. Nu weet ik precies welke velg er onder mijn auto pas.

Ik zoek er nu 4 identieke velgen bij, maar kan ze niet vinden.

Soms zijn er wieldoppen gemonteerd waardoor je niet kunt zien hoe de velg vast zit. Ik mis eigenlijk alleen de info over de J maat als ik mijn auto op zoek.

Welke dikte moeten deze dan hebben. Als je daar minimaal 10 mm bij op telt kom je op ET 45welke marges zijn mogelijk of niet mogelijk qua ET waarde.

Hieronder kun je in het zoekveld je merk en type opgeven.
  • Of je zet je gehele velg maat neer b.
  • Uitrekenen welke band er op welke J-maat past De band moet altijd breder zijn dan de velg. Bij de 5-gaats velg kun je de velg zou houden dat je 3 gaten op een rij hebt waarbij het middelste gaat naar je toe wijst.

Welkom op Steekmaat.nl de grootste online database met steek gegevens.

Een grotere afwijking kan er toe leiden dan het weggedrag anders wordt en dat de wielen de wielkasten kunnen raken. Ga je voor een andere set velgen dan is een afwijking van 5 mm in de ET-waarde acceptabel.

De velgdiameter wordt altijd in inches aangegeven. Wat kan ik doen zodat de banden niet meer raken, behalve het niet meer volledig indraaien van de wielen dan? Dit betekend dat er 4 gaten zijn waar bij afstand tussen de gaten is.

  • Als de ET-waarde hoger wordt dan komt de bevestiging van de velg feitelijk meer naar buiten waardoor het wiel dieper in de wielkast valt.
  • De steek of steekmaat bij de velg is de afstand tussen de gaten in de velg welke bedoeld zijn voor de bevestiging. Kan ik op dezelfde velg ook mijn winterbanden met maat 65 16 monteren.

Kan iemand mij uitlegen hoe wat is de steekmaat van mijn auto kan dat deze site 27 aangeeft terwjil 23 orgineel gemonteerd is. Dit in mm vertegenwoordigd de ET-waarde. Het is belangrijk om vooraf uit te zoeken welke maat je nodig hebt! Deze vullen de ruimte op tussen de naaf as van de auto het het naafgat uitsparing in de velg. Bij 3-gaats velgen is dat: Klaas van der laan. Officieel wordt de letter J voor de vorm gebruikt maar hier kun je in praktijk ook de breedte uit halen.

Ik snap nu ook hoe het met de velgmaten zit. Ik mis eigenlijk alleen de info over de J maat als ik mijn auto op zoek. Kan ik hier spoorverbreders op monteren om de juiste et waarde te houden.

Grotere velgen betekenen plattere banden. Ik ben in het bezit van een Citroen C3, Bj. Hoeveel gaten hangt van de autofabrikant af. Wanneer worden de nieuwe maten van de Mini toegevoegd! Ik heb winterbanden voor bmw 1 liggen met 5 x met naaf 72,5 mm.

Wat is de steek bij een velg

De band zou verhoudingsgewijs méér omwentelingen maken, zodat mijn snelheidsmeter niet klopt. Ik mis eigenlijk alleen de info over de J maat als ik mijn auto op zoek. Bij veel velgen staat aan de binnenzijde van de velg in het metaal zelf vaak een ET-waarde vermeldt. De velgdiameter wordt altijd in inches aangegeven.

Is het naafgat in de nieuwe velg kleiner dan wat je nodig hebt, en welke band winter zou er dan op kunnen. Volgens een kennis is 45 te laag en moet het 55 zijn. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, wat is de steekmaat van mijn auto. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hallo, Bj Een velg van 16 inch is bijvoorbeeld 40,6 cm in doorsnede? Ook het naafgat of naafdiameter wordt in mm uitgedrukt.

Ik ben in het bezit van een Citroen C3, Ik heb lichtmetalen velgen,met de volgende maten.

Meest gezochte auto's en steekmaten

Kan ik van een ander merk een reserve wiel nemen? Want mijn 17ers zijn aan het scheuren. De ET-waarde bepaald hoe ver de velg naar binnen of naar buiten steekt ten opzichte van de wielkast. Dit kan vooral gebeuren als je afslaat en en drempel neemt.

Op mijn Peugeot zitten standaard banden met maat 16 65 of 16 Elke oneffenheid in het wegdek zul je voelen en de auto zal stugger veren. Deze vullen de ruimte op tussen de naaf as van de auto het het naafgat uitsparing in de velg. Super site voor de juiste maten.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws