Bedrijf zijn of haar

Geplaatst op: 11.03.2019

Dit keer wil ik graag eens met de vakgenoten discussiëren over hoe we om gaan met mannelijke en vrouwelijke woorden. Dan komen de aanwijzende voornaamwoorden.

Hun winkels zijn mooi en ze hebben veel. De M  staat voor maatschappij en dat is vrouwelijk. Het verschijnsel dat het onderscheid tussen de woordgeslachten vervaagt en verdwijnt heeft in de taalkunde de Latijnse benaming commuun genus.

Nu is het verleidelijk om te zeggen dat iedereen maar gewoon moet schrijven zoals het hem uit komt, zo lang de leesbaarheid er maar niet onder lijdt. Voor je eigen geweten of eer, of voor de klant? Volgens de regels zou het zijn the ICT girl en zijn activiteiten.

Taalbank Schrijfadvies Taaltips Tekstchecks.

Ik raak er zelf helemaal van in het war. Een bijeenkomst van GroenLinks en haar bedrijf zijn of haar. Volg ons youtube twitter linkedin facebook.

Training Meer weten over spelling en taal. Dan beschouwen we ze vaak als onzijdig het-woorden en gebruik je het bezittelijk voornaamwoord zijn.

Deze namen hebben iets gemeenschappelijks:

Hebt u een taalvraag?

Het CITO heeft zijn betekenis in het onderwijs wel bewezen. Dan kun je met rede uitleggen dat een onzijdig woord leidt tot de mannelijke vorm.

Moet Buiter Kozijnen zijn website vernieuwen? Deze en die, en dit en dat. De oorzaak is eenvoudig: Wat gaat er fout? Ook de Engelse term common gender wordt geregeld gebruikt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Met hem of haar. Gerelateerde tags Zakelijk schrijven. Als je je tekst wat vlotter wilt hebben, hoef je trouwens vaak niet zo precies te verwijzen. Ik raak er zelf helemaal van in het war.

Als iemand hier in Frankrijk een verhaal vertelt over een grote lelijke vent die een zielig hondje heeft doodgeslagen, kunnen ze zonder blikken of blozen iets zeggen als: Leuk en interessant onderwerp Marjan! Archief november augustus juni februari augustus mei april maart december november oktober september augustus juli juni mei april februari december oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september juli juni mei april maart februari Behalve dan in verkiezingstijd….

Dit keer wil ik graag eens met de vakgenoten discussiren over hoe we om gaan met mannelijke en vrouwelijke woorden. In het vernieuwde  Management Support Magazine komt de Nederlandse taal elke editie aan bod in de rubrieken Taalkwesties wietolie en hoge bloeddruk de Spelling- en taaltips. Bedrijf zijn of haar zijn populariteit in de opiniepeilingen heeft het clubje rond Rita Verdonk zijn toegevoegde waarde in het politieke landschap nog niet kunnen aantonen.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Opel innoveert vooral in haar Duitse fabrieken. De KNSB ziet haar ledenaantallen groeien, bedrijf zijn of haar.

Waar gaat het fout?

Het Apple van na het tijdperk Steve Jobs. Management Support over ons e-mailnieuwsbrief vakbase opleidingen incompany magazine vacatures adverteren partners. Voor de vrouwelijke woorden zijn er een aantal regels  en ik vond laatst deze website.

Lees verder 16 jan nieuws.

Meest recente berichten 8 fabels over het verbeteren van je conversie 4 tips om van het Ekster-syndroom af te komen 9 kenmerken van een klantentrekkende site Elk vogeltje …? Opel innoveert vooral in haar Duitse fabrieken. Een man die een team aanvoert, is Taalbank Schrijfadvies Taaltips Tekstchecks, bedrijf zijn of haar.

We zijn geneigd met haar naar bedrijfsnamen te verwijzen. Ook de Engelse term common gender wordt geregeld gebruikt. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wordt het dan bedrijf zijn of haar ICT girl en haar activiteiten.

Management Support over ons e-mailnieuwsbrief vakbase opleidingen incompany magazine vacatures adverteren partners.

Aanwijzende voornaamwoorden

De oorzaak is eenvoudig: Een man die het woord voert, is een woordvoerder. Als je je tekst wat vlotter wilt hebben, hoef je trouwens vaak niet zo precies te verwijzen. De B  staat voor bond en dat woord is vrouwelijk.

Meer informatie over het gebruik van cookies. Ik zei het mischien verkeerd. Als je naar een bedrijfsnaam verwijst, hangt het juiste verwijswoord maar van n ding af:.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws